Härliga juletid!

Så var julkaoset här igen då!
Hur mycket man än lovar sig själv och alla som vill lyssna så blir det samma sak varje år, och kanske är det egentligen så vi vill ha det?

Jag har hittat rutiner kring julförberedelserna så att det fungerar nu för tiden.
För det viktigaste med julen är ju ändå att man ska hinna njuta av den och umgås med varandra! Jag har haft otroligt många jular då jag har varit helt slut när det väl har blivit julafton och bara längtat efter att julen ska vara över.
Det är inte så det ska vara, inte för en mamma heller.
Och det gynnar ingen att du sliter ut dig, det vet jag om någon.

Vackraste julpyntet måste ju ändå MOOD-gallerian ha!
Vackraste julpyntet måste ju ändå MOOD-gallerian ha!

Det bästa som har hänt stressade mammor är ju helt klart Internet!
Nu kan man sitta hemma med en kopp te och jämföra priser och handla julklappar och det är ju bara så skönt tycker jag.

När det var som stressigast i mitt liv så lärde jag mig något som jag har haft med mig sedan dess. Jag sprang runt i affärer och gjorde av med pengar jag inte hade, lagade mat och kokade knäck och hängde upp kulor och satt och lackade julklappar till sent på natten. Någon gång mitt i detta så frågade jag barnen vad deras bästa minne var från förra julen.
Tror ni att det var något av det som stressade mig så mycket?
Inte en enda av mina barn svarade något av allt det som hade legat i paketen.
Istället kom de ihåg att vi hade byggt en enorm snödinosaurie på tomten, att vi hade haft snöbollskrig, att vi hälsade på mormor och att vi hade träffat min vän med hennes barn. De älskade granen och den första skinksmörgåsen. De älskade julböckerna vi läste.
Men hur mycket betydde de där dyra julklapparna?
Inte mycket.

Sen dess har jag sänkt kraven på mig själv om den perfekta julen.
Det är SÅ mycket mer värt att jag har kraft kvar att vara närvarande med mina nära och kära och göra roliga saker tillsammans med dem!

NKs vackra julgran
NKs vackra julgran
Etiketter: jul

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Frida » Att vara utbränd på semestern:  ”Otroligt hög igenkänning! Ser att det var några år sedan den skrevs, men högst ..”

  • ingrid » Butterflies:  ”Så fina bilder. Du är så duktig fotograf.”

  • Göran Siegers » Vår vackra huvudstad:  ”Stadens siluett hinner förändras på ett är”

  • Boris Kan » Två veckor:  ”Charlotte jag behöver en bra bild på infekterad hand efter kattbett till en kom..”

Bloggarkiv

Etikettmoln