Timmendorfer Strand

I Norra Tyskland, inte långt från Puttgarden där färgan till Danmark går, ligger underbara Timmendorfer Strand. Det är en tysk kurort, en vacker badort med fina hotell och bra restauranger.
Det är otroligt vackert här och man har svårt att tänka sig att det faktiskt ligger så nära Sverige som det gör. Det tar ungefär 10 timmar att köra hit med bil från Stockholm.

Timmendorfer är inget partyställe, hit åker man för att njuta och ta det lugnt. Äta gott, ta en drink, äta en glass, sola och sova.

På stranden finns det en Beach Club där man kan slå sig ner och ta något att dricka och lyssna på skön musik.

Jag har varit i Timmendorfer Strand två gånger. Första gången var i april och andra gången i juli. Båda gångerna har Beach Cluben varit öppen. Det blir lite kyligt om det blåser men man får klä på sig ordentligt om det är en kall kväll. :)

God mat, mycket fisk och skaldjur och mycket god glass!

Shopping finns i massor för den som vill, men man får ta med sig stora plånboken för det är inte billigt här. Det är dyra märkesbutiker även om det finns en och annan lite billigare butik.

Vi hyrde cyklar och cyklade utmed hela den milslånga stranden, från Hafskrüg till Hafen Niendorf.
Hafskrüg var det ställe vi först upptäckte när vi av en slump svängde in där på väg hem från Lübeck förra vintern. Vi blev helt tagna av hur vackert det var så vi bestämde oss för att stanna där en natt extra. I april samma åkte vi sen tillbaka, men då lite längre ner på stranden, till Timmendorfer och hit åkte vi även tillbaka nu i juli.
Hafen Niendorf cyklade vi till i somras och det var första gången vi var där. Det är en liten söt fiskehamn med god fisk och mysig stämning.

Och här låg ju självaste Charlotte... kan det bli bättre?

Jag rekommenderar verkligen ett besök hit!
Vi bodde på Maritim See

Kommentera gärna: