*Vintern kom på besök*

Säga vad man vill om vintern - men vacker är den! Speciellt dagar som dessa.
Vi klagar ganska mycket i Sverige, speciellt på vädret och allt annat... :)
Men ska sanningen fram så har vi det ju väldigt bra och vi kanske skulle ägna lite mer tid åt att uppskatta det istället för att fokusera på fel och brister omkring oss?

Ta till exempel tillfället när snön faller, samma överaskning varje år, och både biltrafiken och tågtrafiken blir kaos. Människor blir strandade överallt och det blir stora problem för de flesta.

Men, helt ärligt, hur farligt är det egentligen för dig och mig?
Jobbigt är det om du ligger i en ambulans som inte tar sig fram på grund av oplogade vägar, jobbigt är det om du var tvungen att sova utomhus i detta oväder, om alla dina kläder var blöta och du inte hade någonstans att ta vägen, rätt så jobbigt vore det också om det här var ett läge som vi hade varje dag - men det är det ju inte. Det händer några gånger varje vinter och de dagarna pratar vi mer än någonsin med varandra, till och med främlingar vågar vi oss på att prata med då! Vi hamnar i situationer som vi inte hade gjort annars och det är klart att det är lite bökigt och inte alltid vad man drömmer om efter en heldag på jobbet - men väljer man att se det positivt så blir det faktiskt lite roligare.

Kände bara spontant i och med det senaste snöfallet att det var "ett jävla gnäll" helt enkelt och det är ju inte så att det hjälper heller... :)

Ha en bra dag!
Kram från mig

Etiketter: vinter natur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Frida » Att vara utbränd på semestern:  ”Otroligt hög igenkänning! Ser att det var några år sedan den skrevs, men högst ..”

  • ingrid » Butterflies:  ”Så fina bilder. Du är så duktig fotograf.”

  • Göran Siegers » Vår vackra huvudstad:  ”Stadens siluett hinner förändras på ett är”

  • Boris Kan » Två veckor:  ”Charlotte jag behöver en bra bild på infekterad hand efter kattbett till en kom..”

Bloggarkiv

Etikettmoln