Yoga med YouTube

Som jag har tjatat om tidigare så har ju Yoga blivit en viktig del av mitt liv de senaste åren. Tiden på yogamattan har varierat otroligt mycket men det är något som jag hela tiden kommer tillbaka till. Jag älskar verkligen yoga och lugnet som jag får av att göra det.

Den här bilden är lånad från Pinterest, men det är mitt mål att åldras med sån grace som den här kvinnan gjort.
Den här bilden är lånad från Pinterest, men det är mitt mål att åldras med sån grace som den här kvinnan gjort.

När livet rullar på och jag jobbar inne i stan så fungerar det bäst att gå på yoga där för min del, men nu när jag är hemma och sjukskriven så brukar jag oftast göra yoga här hemma. Och då har jag upptäckt att YouTube är en riktig guldgruva när det gäller att hitta bra inspiration och yogapass.
Så, om du är lite nyfiken på att prova Yoga - börja med att köra några pass från YouTube! Och ha med i beräkningen att det kommer att ta en tag innan du förstår vitsen med yoga. Första gångerna jag provade yoga så blev jag enbart irriterad. Jag tyckte att övningarna var svåra och det var hopplöst att stå med huvudet nedåt och samtidigt försöka se vad läraren gjorde där framme. Då jämförde jag mig med de andra, som jag upplevde väldigt mycket starkare och vigare än vad jag var och skämdes när jag inte kunde hålla balansen eller inte kom ner ordentligt i rörelserna.
Det där har jag lagt bakom mig. Jag är fortfarande "nybörjare" men jag gör yoga för min egen skull och jämför mig inte med någon idag.

Jag har inrett en liten lugn vrå hemma där jag hämtar kraft, gör yoga eller mediterar. Det är en enorm lyx att ha en sån vrå! Tidigare gjorde jag yoga i vardagsrummet eller i hallen på övervåningen och båda rummen är genomgångsrum och det ständiga passerandet av familjemedlemmar, små diskreta frågor (Var står O´boyen? Har vi rena handdukar någonstans?) gjorde att jag hela tiden kom av mig och/eller blev hämmad i mina rörelser.
För ska sanningen fram så finns det ju yogaposer där man ser väldigt rolig ut...
Vi hade ett outnyttjat uttrymme i arbetsrummet så det blev min nya Relax-vrå och jag älskar den! Fåtöljerna blev över när vi gjorde om tjejernas rum och den vackra strandmattan som hänger på väggen fick jag av Emelie när hon kom hem från Ibiza.
Jag tillbringar jättemycket tid i den här vrån nu, tänder ljus och sitter och läser och bara njuter av det lugnet som finns här!
Har man plats och möjlighet så rekommenderar jag att göra en liten plats någonstans enbart för vila och återhämtning!

För att avskärma från övriga rummet satte Micke upp en träpersienn som hänger från taket. Det blev helt perfekt rumsavdelare och bidrar till den lugna atmosfären i min lilla vrå!

Jag har ju skrivit tidigare att jag ofta gör yoga till en App som jag har på min iPad, som heter YogaTime. Jag tycker den är jättebra!
Men jag gör, som sagt, även ofta yoga till YouTube och ett väldigt bra sätt att komma igång, om man har tappat bort vanan, är att göra en challenge med 30 days of yoga.
Den första jag provade var 30 days of yoga med Adriene:

Den är enkel och alla kan klara av den!
Det är ett bra sätt att prova på yoga och ett bra sätt att forma rutinen för att komma upp på yogamattan varje dag.

En annan 30 days of yoga är DoYouYoga:s:

Doyouyoga har flera bra yogavideos som är inspirerande och enkla att följa.

Just nu har jag anslutit mig till deras 30 Day Meditation Challenge - vilket passar mig jättebra eftersom jag jobbar på att få in meditation i vardagen också!
Jag tänker mig att om jag sätter bra rutiner nu när jag är sjukskriven så kanske jag lyckas behålla dem sen när jag kan återgå till arbetet igen.
För man behöver verkligen de där pauserna av vila.

Jag säger som jag brukar säga när jag pratar om yoga eller meditation med andra - det är upp till var och en. Det passar säkert inte alla, även om jag tror att de flesta skulle älska det om de orkade hålla på så pass länge att de hamnade i det "flow" som man gör när man börjar kunna rörelserna, så respekterar jag att alla tycker olika.
Gör yoga om du vill, annars: Låt bli! As simple as that...

Etiketter: hälsa yoga

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Frida » Att vara utbränd på semestern:  ”Otroligt hög igenkänning! Ser att det var några år sedan den skrevs, men högst ..”

  • ingrid » Butterflies:  ”Så fina bilder. Du är så duktig fotograf.”

  • Göran Siegers » Vår vackra huvudstad:  ”Stadens siluett hinner förändras på ett är”

  • Boris Kan » Två veckor:  ”Charlotte jag behöver en bra bild på infekterad hand efter kattbett till en kom..”

Bloggarkiv

Etikettmoln