Lite ren lycka

Några dagar på Brödbacken gör underverk för själen.
Jag kämpar vidare med att ta mig ur min utbrändhet, men det tar tid och resultatet blir inte alltid som jag vill.
Jag går på en Stresshanteringskurs en förmiddag i veckan som är jättebra, allt det där skriver jag av mig om under " Hälsa - Vägen tillbaka" som finns i menyn.
Alla mina tjejer har åkt på något jobbigt virus som innebär feber, ont i halsen och hosta så de har blivit liggande en i taget. Just nu är det Angelica så hon fick följa med mig ner hit och ligga här och vila upp sig istället.

För min del har det blivit många timmar ute i trädgården. Jag försöker ta vara på sommarens sista solstrålar allt medan jag dagligen hör att snart är det slut, nu kommer hösten... Bara dagar kvar!
De dagarna vill jag vara utomhus, låta solen värma ansiktet och ryggen, gräva ner fingrarna i jorden och känna doften av äpplen och gräs och lyssna på det eviga surrandet från alla tusentals getingar som kalasar på fallfrukten.
September. Den allra, allra vackraste av månader - om man nu måste jämföra dem.
Det är som att sommaren tar fram allt det där sista den har kvar, stora, gula solrosor, goda, röda äpplen, hösthallon, ringblommor och vackra, dimmiga morgnar...

De första två dagarna gick åt till att plocka upp fallfrukt och sen klippa och trimma gräset och parallellt med det fixa väggarna på övervåningen.
Ryggen tyckte det här var så där halvkul så den sista delen av trädgården fick jag låta äpplena ligga kvar och så körde jag över dem med gräsklipparen.. Det blev ett lagom ruttet äppelmos kvar som jag hoppas försvinner till våren!

Det finns ju en anledning till att jag blev utbränd, eller det finns så klart flera, men en av dem är att jag verkligen kör på tills jag stupar. Jag vill bli färdig, jag vill se resultat!
För att inte alltid hamna där så provade jag de här dagarna att varje morgon börja med att planera dagen, skrev ner vad jag skulle göra och vilka tider jag skulle hålla på med det. Jag la även in mina andningsövningar och mina Mindfulnessövningar och så kom jag ihåg att göra avbrott för mat och vätska ibland vilket underlättar betydligt.
För mig är det här verkligen en utmaning för när jag väl har kommit igång så vill jag köra på tills det blir klart. Men det finns så många saker som faktiskt aldrig blir helt klara, som en gammal trädgård till exempel...

Jag övar på att fokusera på det jag faktiskt hann med - istället för allting som jag inte hann med och som jag önskar hade blivit gjort.

Och när man stannar upp ibland och ser sig omkring så inser man att det finns så himla mycket vackert som det väl ändå var meningen att man skulle hinna njuta av?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Frida » Att vara utbränd på semestern:  ”Otroligt hög igenkänning! Ser att det var några år sedan den skrevs, men högst ..”

  • ingrid » Butterflies:  ”Så fina bilder. Du är så duktig fotograf.”

  • Göran Siegers » Vår vackra huvudstad:  ”Stadens siluett hinner förändras på ett är”

  • Boris Kan » Två veckor:  ”Charlotte jag behöver en bra bild på infekterad hand efter kattbett till en kom..”

Bloggarkiv

Etikettmoln