Septemberpyssel

Efter att ha plågats i över en timme hos tandläkaren (håller på med en jättebehandling just nu men det känns som att jag börjar se slutet nu) så slängde jag mig i soffan på altanen för att vila när jag kom hem. Septembersolen värmde så skönt och Alexandra och jag la oss tillrätta där i soffhörnorna och njöt av sommarens sista solstrålar.
Alexandra drog fleece-täcket över sig och somnade och jag tog fram den nya trädgårdsboken från Zeta och tog en kopp te.

Det här kan vara det skönaste som finns!
Att bara ta sig den tiden att ligga och läsa och dricka te, lyssna på naturen och njuta av vädret - det är jag riktigt dålig på att unna mig.

När teet var uppdrucket och jag hade läst och inspirerats av de vackra bilderna en - för mig - lång stund så kliade det i trädgårdsfingrarna och jag ville börja pyssla i trädgården istället. Victoria Skoglund är verkligen enormt duktig på att beskriva sin trädgård och varje blomma och växt i den med en enorm kärlek och omvårdnad att jag blir helt lyrisk. Jag vill också ha en sån där fin trädgård!

Jag rensade bort ogräs ur landet och tömde pallkragarna på de sista grönsakerna och ringblommorna. Det blev en riktigt fin Skördebukett att njuta av på köksbordet.

Få saker kan göra mig så lugn som att skrota runt i trädgården tillsammans med Findus och ytterligare en kopp te i septembersolen.

Och jag vet en till som älskar såna här dagar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Frida » Att vara utbränd på semestern:  ”Otroligt hög igenkänning! Ser att det var några år sedan den skrevs, men högst ..”

  • ingrid » Butterflies:  ”Så fina bilder. Du är så duktig fotograf.”

  • Göran Siegers » Vår vackra huvudstad:  ”Stadens siluett hinner förändras på ett är”

  • Boris Kan » Två veckor:  ”Charlotte jag behöver en bra bild på infekterad hand efter kattbett till en kom..”

Bloggarkiv

Etikettmoln