Sköna Maj

Äntligen är odlingssäsongen här!
I helgen grävde jag upp grönsakslandet, rensade, gödslade och sådde! 
Det blev morötter, grön och gul squash, potatis, sallad, kronärtskockor, rödbetor, rädisor, solrosor, blåklint och ringblommor som kom i jorden.

Angelica och jag var själva nere på Brödbacken och hade några lugna dagar med egen-tid. Det var helt underbart. 

När jag låg i hängmattan och såg ut över havet av gullvivor och lyssnade på göken så kände jag att jag var så nära paradiset som man kan komma! 

Egentid med ett barn, när man har fyra, är ganska lyxigt. Nu är ju mina döttrar så stora så det blir ju allt vanligare att jag och minstingen får egentid men det är alltid lika värdefullt. 
Då hinner de där frågorna, samtalen komma fram så där i förbigående medan man häller upp lite mjölk eller och åker och köper bensin till gräsklipparen.

Det är få gånger jag njuter så mycket som när jag får såna här lugna helger.
Jag ler inombords. Axlarna sjunker ner, andetagen blir djupare och kreativiteten vaknar och idéer och tokryck börjar strömma ur mig.

Salladen sår jag alltid i zinkbaljor för annars vet jag inte vad som är sallad och vad som är ogräs om de står och trängs med ogräset i grönsakslandet.
Jag är ju inte nere hela tiden så jag hinner inte hålla koll på ogräset på samma sätt som om jag hade haft grönsakslandet utanför knuten där jag bor. 

Örterna kan jag redan skörda av, vilket jag gjorde också!
Apropå ogräs så gjorde jag en underbart god nässelsoppa med gräslök i en dag till lunch. Jag gillar tanken på att använda det som finns. Istället för att köpa någon inplastad grönsak importerad från Holland så går det ju faktiskt att använda det som redan växer utanför dörren... 

Efter många timmars arbete så är grönsakslandet färdigsått och vattnat.

När vi inte var i landet så låg vi i hängmattan eller tittade på Findus som hade fullt sjå.
Han tog många möss, ormar och annat mumsigt.
När jag stod i köket så klev det ut en mus under kylskåpet. Den tittade lite på mig och gick vidare för att hitta något gott på golvet. För er som inte känner mig - jag är LIVRÄDD för möss. Vill verkligen komma över min fobi, men skriker högt när jag ser en mus.
Jag vill inte vara ett offer under en sån rädsla, det gör mig ju oerhört låst, så jag jobbar verkligen på att klara av det. Jag kan nu flytta på en död mus i alla fall och det är ganska stort framsteg i min värld.

Findus kommer oftast till undsättning, men han har börjat bli rätt lat - eftersom det finns så många möss så här års - så det är inte alltid han tycker det är värt besväret. 
Man kanske skulle ha fler katter? Ge honom mindre mat? :)

Det var min underbara Kristi Himmelfärdshelg.
Jag hämtade andan ORDENTLIGT och släppte alla oroande tankar för en stund. 

Ha det så gott alla! 
Kram
Charlotte

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Frida » Att vara utbränd på semestern:  ”Otroligt hög igenkänning! Ser att det var några år sedan den skrevs, men högst ..”

  • ingrid » Butterflies:  ”Så fina bilder. Du är så duktig fotograf.”

  • Göran Siegers » Vår vackra huvudstad:  ”Stadens siluett hinner förändras på ett är”

  • Boris Kan » Två veckor:  ”Charlotte jag behöver en bra bild på infekterad hand efter kattbett till en kom..”

Bloggarkiv

Etikettmoln