Första advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent


I vår familj har vi ju fyra barn, så de har alltid tänt ett ljus var och så har de läst den versen som hör till var ljus. Jag tycker det är en fin tradition som jag alltid har uppskattat jättemycket.

Men i år är första året som vi inte gjorde så, Emelie har flyttat hemifrån och till och med jag inser ju att hon måste få skaffa sina egna traditioner.
Jag har den stora glädjen att ha tre tjejer kvar här hemma och njuter av det istället!

Sen kommer ju Emelie hit givetvis och vi ses ju så hon finns ju kvar i mitt liv, men just i kävll kändes det lite sorgligt för att hon inte var här och läste sin vers och tände sitt ljus.

Jag har blivit sjuk (halsen) så jag har inte orkat hålla på så mycket den här helgen, men en saffranskaka bakade Alexandra och jag - och tända ljus orkar man alltid!

Nu är julen invigd så nu är det bara att ösa på med julmys!
Det är ju nu man uppskattar det som mest så jag håller inte igen utan frossar i julen redan nu och en och annan tomte har redan fått komma fram och granen brukar jag ta in runt lucia. Annars blir julen så kort.
Dock är jag totalt mätt på jul redan i juldagarna så sen är det lätt att städa ut julen strax efter nyår!

Micke har satt upp julbelysningen, vi kör på temat "För mycket är aldrig nog" och för varje år så blir det mer och mer. Det har blivit en kul grej.
Nu har vi hittat en slinga med självlysande fåglar som blir vårt nästa tillskott!

Trevlig advent på er alla!
Kram

Etiketter: jul

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln